Хронікерс

Гарячі українські новини

На Одещині затримали посадовця ДМС, який допомагав ухилянтам та намагався підкупити прикордонника

В Одеській області посадовець міграційної служби за гроші обіцяв нелегально переправити чоловіків призовного віку до Молдови. Крім того, він вирішив надати хабар прикордоннику, аби той допоміг переправити групу військовозобов’язаних через кордон

Про це повідомляє пресслужба поліції, передає Хронікерс.

Підписуйтесь на наш Телеграм-канал

Правоохоронці викрили незаконні оборудки виконуючого обов’язки начальника одного з відділів Держміграційної служби Одеської області.

Фігурант, бажаючи заробити легких грошей, переправляв чоловіків призовного віку через кордон до Молдови поза межами пропуску. Охочих втекти підшукував через знайомих. До прикордонної зони чиновник віз чоловіків на власному автомобілі та обіцяв домовитись з правоохоронцями у разі форс-мажорних обставин. За нелегальну «подорож» за кордон міграційник брав 10 тисяч доларів з однієї особи.

Крім того, чоловік спробував заручитися підтримкою прикордонника та запропонував йому 9 тисяч доларів за так званий «зелений коридор» для своїх клієнтів. При цьому частину грошей він надав прикордоннику одразу, іншу – обіцяв віддати, коли «туристи» перетнуть кордон.

Одразу після передачі грошей ділка та групу військовозобов’язаних затримали.

Чиновнику повідомили про підозру за ч.3 ст. 332 (Незаконне переправлення осіб через державний кордон України) КК України. Фігуранту загрожує до 9 років ув’язнення.