Хронікерс

Гарячі українські новини

У Києві затримали ворожого диверсанта, який підпалив релейну шафу “Укрзалізниці” (ФОТО)

Правоохоронці затримали диверсанта, який за завданням російської розвідки готував серію підпалів на стратегічних об’єктах “Укрзалізниці” у Києві

Основними цілями ворога були релейні шафи вздовж магістральних залізничних ліній на території столиці. Про це повідомляє пресцентр СБУ, передає Хронікерс.

Підписуйтесь на наш Телеграм-канал

Для вчинення диверсій окупанти залучили місцевого жителя, який шукав швидкого заробітку в Телеграм-каналах, і таким чином потрапив «до уваги» агресора.

Щоб виконати вороже завдання, фігурант спочатку погодив «ціль на підпал» із куратором, а потім вилив на технологічне обладнання Укрзалізниці легкозаймисту суміш та підпалив її. Потім диверсант відзняв загоряння шафи на камеру телефону, щоб «прозвітувати» спецслужбі країни-агресора.

Співробітники СБУ задокументували підривну діяльність ворожого диверсанта і затримали його «по гарячих слідах» у результаті спецоперації у Києві.

За наявними даними, зловмисник мав підготувати ще декілька підпалів на ключових об’єктах Укрзалізниці. У такий спосіб ворог сподівався зашкодити логістиці Сил оборони.

Затриманому повідомили про підозру за ч. 2 ст. 28 та ч. 2 ст. 113 КК України (диверсія, вчинена за попередньою змовою групою осіб).

Наразі диверсант перебуває під вартою. Йому загрожує довічне ув’язнення з конфіскацією майна.