Хронікерс

Гарячі українські новини

Колаборантці з Каховки, яка проводила незаконні вибори, повідомлено про підозру

На Херсонщині слідчі поліції повідомили колаборантці про підозру

Про це інформує пресслужба НПУ, передає Хронікерс.

Підписуйтесь на наш Телеграм-канал

У вересні минулого року на тимчасово окупованому Правобережжі загарбники провели незаконні вибори депутатів до органів влади держави-агресора. Як з’ясували працівники відділу протидії кіберзлочинам у Херсонській області, до цих незаконних виборів причетна й 46-річна мешканка Каховки.

Так, оперативники встановили, що в серпні минулого року жінка добровільно погодилась співпрацювати з представниками окупаційної влади. Фігурантка була призначена на посаду так званого голови “каховської територіальної виборчої комісії”.

Перебуваючи на посаді, псевдоголова протягом останньої декади серпня та першої декади вересня організовувала підготовку та проведення незаконних виборів депутатів до органу влади держави-агресора. По завершенні псевдовиборів так звана «голова» організувала опрацювання протоколу «виборчої комісії» про результати виборів по «каховському муніципальному округу».

За результатами чого було затверджено, що «вибори» відбулися та їх результати є дійсними. Також була визначена кількість мандатів політичних партій держави-агресора, які брали участь у «виборчому процесі», склад та кількість псевдодепутатів «ради депутатів каховського муніципального округу І скликання».

Крім того, фігурантка як «голова каховської територіальної виборчої комісії», 19 вересня 2023 року взяла участь у проведенні першої сесії незаконно створеної «ради депутатів каховського муніципального округу херсонської області І скликання», на якій особисто вручила посвідчення обраним псевдодепутатам.

Слідчі обласного главку поліції інкримінували зловмисниці вчинення злочину, передбаченого ч. 5 ст. 111-1 «Колабораційна діяльність» Кримінального кодексу України.

Наразі за погодженням із обласною прокуратурою їй заочно повідомлено про підозру. Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від п’яти до десяти років із позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк від 10 до 15 років та з конфіскацією майна або без такої. Досудове розслідування триває.