Хронікерс

Гарячі українські новини

Викритого на хабарі прокурора Офісу генпрокурора взяли під варту з можливістю внесення застави

Прокурора Офісу генпрокурора, якого затримали на хабарі в 170 тис. доларів, взяли під варту. він може вийти під заставу в розмірі 4 млн грн

Про це інформує пресслужба НАБУ, передає Хронікерс.

Підписуйтесь на наш Телеграм-канал

18 липня 2024 року слідчий суддя ВАКС розглянув клопотання детективів НАБУ, погоджене прокурором САП, про застосування запобіжного заходу до прокурора Офісу Генерального прокурора, якого 15.07.2024 викрили на одержанні 170 тис. дол. США неправомірної вигоди за прийняття рішення про закриття кримінального провадження та зняття арешту з майна, арештованого в межах цього провадження.

За інформацією Центру протидії корупції, ​мова про арешт прокурора Гунька, а на записах фігурує прізвище заступниці Генпрокурора Літвінової

Так, суд частково підтримав позицію прокурора САП та застосував до прокурора запобіжний захід у вигляді тримання під вартою строком 60 днів з альтернативою внесення 4 млн грн застави.

У ЦПД, своєю чергою, додають, що сторона обвинувачення просила про варту із заставою у 6,5 млн грн, а захист наполягав на застосуванні будь-якого запобіжного заходу, не пов’язаного із триманням під вартою.

У НАБУ наголосили, що у разі внесення застави на особу будуть покладені відповідні процесуальні обов’язки, зокрема прибувати за кожною вимогою до детектива, прокурора та суду; не відлучатися із міста Києва, без дозволу слідчого, прокурора та суду; повідомляти слідчого, прокурора чи суд про зміну свого місця проживання; утримуватися від спілкування зі свідками у цьому кримінальному провадженні; здати на зберігання до відповідних органів державної влади свій паспорт для виїзду за кордон; носити електронний засіб контролю.