Хронікерс

Гарячі українські новини

Підозру отримала колаборантка, що добровільно обійняла посаду старости села на Херсонщині під час окупації

Під час тимчасової окупації правобережжя Херсонщини 34-річна жінка добровільно погодилася на пропозицію окупантів обійняти посаду так званого старости у населеному пункті Томина Балка. Їй загрожує до 10 років тюрми

Про це інформує прессуцжба поліції Херсонщини, передає Хронікерс.

Підписуйтесь на наш Телеграм-канал

Оперативники з’ясували, що під час тимчасової окупації 34-річна жителька Приозерного добровільно погодилася співпрацювати з представниками окупаційної влади. Зловмисниця прийняла пропозицію зайняти посаду “глави сєльского посєлєнія томіна балка воєнно-гражданской адміністраціі бєлозьорской посєлковой тєрріторіальной громади”.

Після працевлаштування фігурантка виконувала організаційно-розпорядчі та адміністративно-господарські функції. Зокрема, в її обов’язки входило збирання паспортних даних місцевих жителів, оформлення соціальних та пенсійних виплат від окупаційної влади у російських рублях, оформлення на роботу працівників для виконання робіт із благоустрою у населеному пункті та контроль за їх діяльністю.

Слідчі поліції кваліфікували злочинні дії фігурантки за ознаками ч. 5 ст. 111-1 “Колабораційна діяльність” Кримінального кодексу України.

Наразі псевдоголові старостату заочно повідомлено про підозру. Їй загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк від п’яти до десяти років із позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк від 10 до 15 років та з конфіскацією майна або без такої. Досудове розслідування триває.