Хронікерс

Гарячі українські новини

В Ірпені на Київщини відновили зруйновану ворожими обстрілами п’ятиповерхівку (ВІДЕО)

Завдяки платформі для збору коштів UNITED24 зруйнований російськими обстрілами будинок в Ірпені Київської області був відновлений та введений в експлуатацію

Про це повідомив начальник Київської ОВА Руслан Кравченко, передає Хронікерс.

Підписуйтесь на наш Телеграм-канал

“Повернутися до своєї оселі. Це найбільша мрія кожного, хто через російських терористів втратив своє житло. Для мешканців 120 квартир однієї із знищених росіянами п’ятиповерхівки ця мрія стала реальністю”, – розповів посадовець.

На початку повномасштабного вторгнення росіяни “визволили” від осель мешканців будинку на вулиці Давидчука, 42. Деякі квартири були зруйновані вщент.

“Сьогодні будинок як новий. Обсяг робіт колосальний – відновлено дах, перекриття, стіни, фасад, замінено усі пошкоджені вікна, двері, балкони. Відремонтовані підʼїзди, пошкоджені квартири, облаштоване водо- та газопостачання, біля будинку є зони відпочинку, дитячі майданчики. Люди потроху обживаються у відремонтованих оселях”, – йдеться у повідомленні.

Зазначається, що загалом коштом UNITED24 на Київщині будуть відбудовані 18 багатоквартирних будинків. До війни у них мешкали понад 4 тис. людей. Вже незабаром введуть в експлуатацію ще низку будинків. Незалежний технанляд за відбудовою здійснює ПРООН.