Хронікерс

Гарячі українські новини

Після удару по “Охматдиту” російський льотчик передав ГУР України службові документи й фото своїх командирів, – ЗМІ

Російський льотчик із 22-ї важкої бомбардувальної авіаційної дивізії після удару по дитячій лікарні “Охматдит” передав у чат-бот українській розвідці документи щодо діяльності його військової частини та приватні фото командного складу

Про це повідомляє “Інформаційний спротив”, передає Хронікерс.

Підписуйтесь на наш Телеграм-канал

Як зазначається, саме 22-а важка бомбардувальна авіадивізія (в/ч 06987, аеродром базування “Енгельс”) постійно обстрілює українські міста ракетами Х-101.

Льотчик звернувся в чатбот Головного управління розвідки Міністерства оборони України.

Згідно з даними джерел “Інформаційного спротиву” в розвідці, військовий РФ написав, що шокований ударом по дитячій лікарні та, як і дехто з його колег, не розуміє, навіщо їх змушують бити саме по цивільній інфраструктурі України. У зв’язку з цим він вирішив передати українській стороні згадані фото та документи.

Джерела “Інформаційного спротиву” заявляють, що навіть первинне вивчення отриманих матеріалів доводить їх неабияку важливість, адже там є, зокрема, документи з особових справ старшого офіцерського складу, персональні дані російських військовослужбовців та членів їхніх родин тощо. Найбільшу ж цінність представляють грифовані документи 22-ї важкої бомбардувальної авіадивізії.

У розпорядженні “Інформаційного спротиву” на сьогодні є приватні фото зі святкування з нагоди призначення начальника штабу 52-го важкого бомбардувального авіаполку полковника Іллі Корякіна на посаду начальника штабу 22-ї ВБАД у ресторані “Неаполь” (Енгельс, Саратовська область). На цих знімках – представники командного складу підрозділів 22 важкої бомбардувальної авіадивізії, командування дальньої авіації Військово-повітряних сил Військово-космічних сил РФ.