Хронікерс

Гарячі українські новини

В лавах прикордонників на Волині виявили російського крота

Завербований російськими спецслужбами прикордонник намагався злити ворогу інформацію про 6-й прикордонний Волинський загін

Про це інформує пресслужба ДПСУ, передає Хронікерс.

Підписуйтесь на наш Телеграм-канал

Співробітники відділу внутрішньої та власної безпеки по 6 прикордонному загону ДПСУ спільно з контррозвідкою СБУ затримали агента країни-агресора. Ним виявився завербований спецслужбами РФ прикордонник.

Розвідка ворога намагалася отримати інформацію про 6-й прикордонний Волинський загін. Щоб отримати розвіддані, ворог використав завербованого ним військовослужбовця-прикордонника. 

Агентом виявився 40-річний уродженець Луганщини, який з 2023 року проходить службу на посаді начальника одного з відділень Волинського прикордонного загону.

Зраднику було поставлене завдання збирати відомості про відділи прикордонної служби, – особовий склад відділу прикордонної служби, їхні телефонні номери, позивні, озброєння, транспортні та інші засоби і сили охорони кордону.

Для передачі зібраних відомостей зрадник використовував встановлений канал зв’язку.

Під час обшуку в помешканні та на робочому місці затриманого вилучено мобільний телефон та комп’ютер, які він використовував у розвідувально-підривній діяльності на користь рф.

Зловмисник перебуває під вартою. Йому загрожує довічне ув’язнення.