Хронікерс

Гарячі українські новини

На Волині директору фірми та керівнику КЕВ, що нажилися на ремонтах приміщень військового призначення, оголошено підозри

Правоохоронці викрили начальника квартирно-експлуатаційного відділу одного з міст Волинської області та директора приватного підприємства, які обікрали місцевий бюджет на понад 2,2 млн грн

Про це інформує Офіс генпрокурора, передає Хронікерс.

Підписуйтесь на наш Телеграм-канал

За процесуального керівництва Спеціалізованої прокуратури у сфері оборони Західного регіону та Волинської спецпрокуратури повідомлено про підозру начальнику Квартирно-експлуатаційного відділу та директору підприємства.

За інформацією ОГПУ, керівнику КЕВ інкримінують недбале ставлення військової службової особи до служби (ч. 4 ст. 425 КК України), а підприємцю – заволодіння чужим майном в особливо великих розмірах, а також внесення до офіційних документів завідомо неправдивих відомостей (ч. 5 ст. 191 та ч. 2 ст. 366 КК України).

За даними слідства, директор волинської будівельної фірми у жовтні-листопаді 2023 року уклав із Квартирно-експлуатаційним відділом чотири договори щодо поточного ремонту приміщень військового призначення.

Він вніс завідомо неправдиві відомості до офіційних документів із завищеною вартістю робіт. Сфабриковані папери передав керівнику КЕВ, який завірив їх своїм підписом і печаткою, не перевіривши обсяги і якість виконаних робіт та кількість використаних матеріалів.

На підставі цих документів із фірмою був здійснений розрахунок, внаслідок чого державі завдано збитків на понад 2,2 млн грн.