Хронікерс

Гарячі українські новини

На вимаганні хабаря в розмірі 30 тис. доларів попалася столична адвокатка

Адвокатка, достовірно знаючи про закриття кримінального провадження стосовно киянина, що звернувся до неї по юридичну допомогу, вимагала від нього 30 тисяч доларів за нібито вплив на слідчого

Про це інформує пресслужба Нацполіції, передає Хронікерс.

Підписуйтесь на наш Телеграм-канал

Як розповіли в поліції, у ході досудового розслідування поліцейські встановили, що за послугами з надання правової допомоги до 50-річної адвокатеси звернувся киянин, який раніше перебував у розшуку за вчинення кримінального правопорушення на території Одеської області.

Жінка, достовірно знаючи, що кримінальне провадження відносно останнього закрите, запевнила клієнта у тому, що єдиний вихід вирішення “проблеми” – надати через неї неправомірну вигоду у розмірі 30 000 доларів слідчому поліції.

Поліцейські затримали адвокатку у порядку ст. 208 КПК України під час отримання від “клієнта” першого траншу – 12 тисяч доларів. В неї вилучили гроші та іномарку, в якій відбувалася так звана угода.

Правоохоронці оголосили затриманій про підозру за ч. 5 ст. 27 ч. 3 ст. 369 Кримінального кодексу України – підбурення до надання службовій особі, яка займає відповідальне становище, неправомірної вигоди за вчинення в інтересах того, хто надає таку вигоду, дій з використанням наданого службового становища.

Санкція цієї статті передбачає позбавлення волі на строк до восьми років з конфіскацією майна.

Наразі суд обрав підозрюваний запобіжний захід у вигляді тримання під вартою із правом внесення застави в розмірі 1 202 116 гривень.