Хронікерс

Гарячі українські новини

В Запоріжжі затримали двох братів-коригувальників РФ, один з яких є працівником оборонного підприємства

Двоє братів, один з яких є працівником оборонного підприємства Запоріжжя, були завербовані російськими спецслужбами і з квітня 2024 року активно розпочали співпрацю з ворогом у проведенні підривної діяльності проти України

Про це інформує Офіс генпрокурора, передає Хронікерс.

Підписуйтесь на наш Телеграм-канал

На виконання завдання кураторів необхідно було з’ясувати наслідки та встановити конкретні місця ракетних влучань під час обстрілу окупантами території оборонного підприємства. Збором цих даних займався молодший брат. Як працівник підприємства він мав можливість вільно пересуватись його територією та непомітно фіксувати необхідну для ворога інформацію.

Також представників ФСБ цікавили координати розташування цехів та складів готової продукції, виготовленої для потреб Сил Оборони України.

Крім того, ворог очікував від підозрюваних інформацію щодо дислокації військових підрозділів України на території регіону. Все це було потрібно для планування ракетно-дронових ударів по інфраструктурі Запоріжжя.

Отримані відомості підозрювані передавали окупантам через месенджер Telegram у вигляді медіафайлів з текстовим описом.

Правоохоронці затримали братів в порядку ст. 208 КПК України перед тим, як вони мали вийти на звʼязок з представником ФСБ, запобігши передачі ворогу важливої інформації стратегічного значення.

Під час обшуків у них вилучили мобільні телефони із доказами злочинної діяльності. Наразі за рішенням суду підозрювані перебувають під вартою.