Хронікерс

Гарячі українські новини


    Warning: Undefined variable $pinterest in /home/u500798741/domains/hronikers.com/public_html/wp-content/themes/royal-news-magazine/header.php on line 155

Помічник Путіна та ректор московського вишу переписали підручник з історії на користь РФ. Їм оголошено підозри

Помічнику президента РФ та ректору московського державного інституту міжнародних відносин повідомлено про підозру у виготовленні та поширенні матеріалів із закликами до зміни меж території та державного кордону України на порушення порядку, встановленого Конституцією України, та виправдовуванні збройної агресії РФ проти України

Про це інформує пресслужба ОГПУ, передає Хронікерс.

Підписуйтесь на наш Телеграм-канал

За даними слідства, у 2023 році підозрювані виступили співавторами підручника з історії Росії під назвою “История. История России. 1945 год – начало ХХІ века. 11 класс. Базовый уровень”.

Підручник поширено та використано для навчання українських учнів 11 класів на тимчасово окупованих територіях України – в Донецькій, Луганській, Запорізькій, Херсонській областях та АР Крим.

Авторами підручника висвітлено процес окупації української території через ідентифікацію окупованих Росією українських територій як “освобожденных” та від’єднання внаслідок цієї окупації від України окремих її територій і приєднання їх до росії у виключно позитивному світлі. Це трактується як “восстановление исторической справедливости”, “возвращение в единую страну”.

Акцентовано на мовній, культурній та ідеологічній несумісності і нерівності жителів різних регіонів України, зокрема йдеться про привілейоване становище вихідців із Західної України та штучність сучасної української мови.

У підручнику використовуються мовні засоби, які спрямовані на формування в учнів упевненості в тому, що саме Україна винна в розпочатих проти неї військових діях з боку РФ, та культивують ідеї щодо доцільності і правильності ведення Росією війни проти України.

Таким чином підозрювані сприяють вищому військово-політичному керівництву РФ у знищенні української ідентичності у дітей та підлітків шкільного віку на тимчасово окупованих територіях України.