Хронікерс

Гарячі українські новини

Діяли під виглядом посадовців міністерства: Затримано групу шахраїв, що ошукали українських фермерів на мільйони гривень

Жертвами аферистів стали фермери з Житомирської та Кіровоградської областей, котрі повірили, що інвестують в розвиток аграрного бізнесу

Про це повідомляє пресслужба Нацполіції, передає Хронікерс.

Підписуйтесь на наш Телеграм-канал

За легендою шахраїв, для отримання безповоротної грошової допомоги на суму 30 мільйонів гривень потрібно зібрати пакет документів для конкурсу, а щоб конкурс виграти — надіслати комісію у сумі 300-400 тисяч гривень, яку буде направлено на благодійність чи потреби армії.

Отримані кошти переводили на підконтрольні рахунки та переводили в готівку. Аби відтермінувати звернення потерпілих в поліцію, злочинці тривалий час вигадували причини затримки й обіцяли виконати свої зобов’язання по угоді. Після цього шахраї взагалі переставали відповідати на дзвінки.

Таким чином аферисти встигли ошукати українських фермерів більш ніж на два з половиною мільйони гривень.

Оперативники Департаменту карного розшуку встановили особи злочинців — двох мешканців Київщини. У ході обшуків за місцем проживання фігурантів поліцейські вилучили здобуті злочинним шляхом кошти, підроблені печатки міністерства та документи, що мають доказове значення.

Слідчі Нацполіції повідомили їм про підозру в шахрайстві у великих розмірах (ч. 4 ст. 190 Кримінального Кодексу України), що карається позбавленням волі строком до восьми років. Наразі фігуранти перебувають під вартою.