Хронікерс

Гарячі українські новини


    Warning: Undefined variable $pinterest in /home/u500798741/domains/hronikers.com/public_html/wp-content/themes/royal-news-magazine/header.php on line 155

Австрія виділить ще 5 млн євро на відновлення енергоінфраструктури України

Міністерство захисту клімату Австрії виділить Україні 5 мільйонів євро. Кошти спрямують на відновлення енергетичної інфраструктури держави

Про це повідомляє видання Der Standart, передає Хронікерс.

Підписуйтесь на наш Телеграм-канал

“Як нейтральна країна- Австрія зобов’язана виступити на боці людства в цій війні”, – заявила міністерка захисту клімату Австрії Леонор Гевесслер.

За її словами, ці гроші мали стати внеском у “хоча б деяке спрощення” відновлення.

Посол України в Австрії Василь Химинець висловив подяку за “сильний сигнал солідарності”.

“На тлі російських зусиль з руйнування енергетичної інфраструктури України за допомогою авіаударів і артилерійських обстрілів, ця фінансова допомога від федерального уряду надзвичайно важлива для відновлення об’єктів енергетичної інфраструктури та забезпечення населення України електроенергією”, – наголосив Химинець.

Зазначається, що гроші виділені з бюджету Міністерства захисту клімату Австрії. Вони будуть розподілені в Україні через Енергетичне співтовариство і використані для закупівлі вкрай необхідних запасних частин, генераторів і ремонту ліній електропередач.