Хронікерс

Гарячі українські новини


    Warning: Undefined variable $pinterest in /home/u500798741/domains/hronikers.com/public_html/wp-content/themes/royal-news-magazine/header.php on line 155

Допомагали ухилянтам за 6000 доларів: чергові ділки налагодили “транзит” чоловіків в Угорщину (ФОТО)

У Києві повідомили про підозру двом чоловікам в організації незаконного переправлення військовозобов’язаних через державний кордон України

Про це повідомляє Офіс генерального прокурора, передає Хронікерс.

Підписуйтесь на наш Телеграм-канал

Ділки пропонували чоловікам перетнути кордон з Угорщиною. Один з учасників схеми, киянин, підшуковував чоловіків, які хотіли поїхати з України та за 6000 доларів пропонував їм перетнути кордон поза межами пункту пропуску.

Чоловік запевняв “клієнтів”, що має стійкі зв’язки з прикордонниками, тому проблем з незаконним перетином кордону не виникне. Він пояснював як це зробити і хто може їм допомогти, за що отримував частину коштів від “клієнтів”. Після цього відправляв “клієнтів” поїздом у місто Берегове Закарпатської області.

Другий ділок зустрічав чоловіків на вокзалі у Береговому. Доставляв їх в”пункт очікування” – розміщував “клієнтів” в номерах готелів, а згодом відвозив їх до місця незаконного перетину кордону та надавав додаткові інструкції.

Зловмисники забезпечували чоловіків спеціальними маскувальними плащами, які слугували їм засобом конспірації та робили їх непомітними для дронів, що патрулюють кордон. В Угорщині ухилянтів мав зустрічати інший учасник групи.

Під час переправлення чотирьох чоловіків у напрямку пункту контролю Лужанка на кордоні з Угорщиною, підозрюваних затримали правоохоронці. Наразі їм обрано запобіжний захід.