Хронікерс

Гарячі українські новини


    Warning: Undefined variable $pinterest in /home/u500798741/domains/hronikers.com/public_html/wp-content/themes/royal-news-magazine/header.php on line 155

Українець, перебуваючи в Словаччині, допомагав втікати ухилянтам-співвітчизникам

Українські та словацькі прикордонники викрили канал незаконного переправлення чоловіків через кордон

Про це інформує пресслужба ДПСУ, передає Хронікерс.

Організував схему громадянин України, який наразі перебуває у Словаччині. Він підшуковував охочих втекти з України та керував їхніми діями з-за кордону.

У рамках кримінального провадження за ч. 3 ст. 332 ККУ, прикордонники спільно зі співробітниками Нацполіції затримали в районі населеного пункту Гута Ужгородського району двох жителів Донеччини, які лісом пробиралися до Словаччини. Вони орієнтувалися за онлайн картами та рухалися за маршрутом, який їм вказав організатор переправлення.

Водночас перед пунктом “Малий Березний” було затримано пособника правопорушення – громадянина Словаччини, який мав перевезти через кордон та передати організаторові грошові кошти за оборудку. Донеччанам вона коштувала 10 500 доларів США.

Пособника затримали у порядку ст. 208 КПК України. У ході проведення огляду місця події правоохоронці вилучили в іноземця транспортний засіб, грошові кошти у розмірі 10 500 доларів США та мобільний телефон.

Вирішується питання щодо заочного повідомлення про підозру організаторові схеми. Тривають слідчі дії.