Хронікерс

Гарячі українські новини


    Warning: Undefined variable $pinterest in /home/u500798741/domains/hronikers.com/public_html/wp-content/themes/royal-news-magazine/header.php on line 155

На Рівненщині коп відкривав фіктивні кримінальні провадження щодо потенційних призовників, щоб допомогти їм уникнути мобілізації

За гроші правоохоронець відкривав фіктивне кримінальне провадження стосовно призовника, щоб потім ухилянт отримав умовний термін, під час якого призов на службу не проводиться

Про це інформує пресслужба ДБР, передає Хронікерс.

Підписуйтесь на наш Телеграм-канал

Працівники ДБР затримали та повідомили про підозру правоохоронцю з Дубенського району Рівненської області, який налагодив схему уникнення мобілізації для чоловіків призовного віку.

Правоохоронець штучно відкривав проти ухилянта кримінальне провадження, в якому той повністю розкаювався та визнавав вину. Злочин обирали не надто тяжкий і, враховуючи, чистосердечне розкаяння, псевдозлочинці отримували по 1-2 роки умовного терміну. Таким чином, на час слідства, а також відбування покарання, призов на військову службу не відбувався. Подібний пакет послуг вартував орієнтовно 100 тис. грн.

У випадку, якщо такий “клієнт” уже перебував у розшуку призовників, виключення із системи вартували додатково ще 6500 грн.

ДБР встановило, що правоохоронець співпрацював із старостою однієї із сільрад, до повноважень якого входить видача повісток чоловікам призовного віку. Представник влади знайомив бажаючих із правоохоронцем, а за це отримував свою частку.

Наразі вирішується питання щодо повідомлення посадовцю про підозру та встановлюється повне коло осіб, що могли бути причетними до вказаного злочину.

“Схема працювала із березня 2024 року. Наразі встановлено щонайменше 5 “успішних” угод, які вдалося провернути зловмисникам. 10 травня правоохоронця було затримано на гарячому після одержання частини хабаря”, – додають в ДБР.