Хронікерс

Гарячі українські новини

На Київщині затримали правоохоронця на хабарі в 15 тисяч доларів за “відмазування” від проходження служби (ФОТО)

Працівники ДБР затримали правоохоронця з Київщини, який за 15 тисяч доларів обіцяв “звільнити” військовозобов’язаного від служби в лавах ЗСУ

Про це повідомляє Держбюро розслідувань, передає Хронікерс.

Підписуйтесь на наш Телеграм-канал

У січні 2024 року співробітник правоохоронець запропонував своєму знайомому “допомогти” зняти його з військового обліку та забезпечити вільний виїзд за кордон. Реалізувати свій намір він збирався начебто через своїх знайомих в одному з територіальних центрів комплектування та соціальної підтримки Київської області.

Правоохоронець чинив моральний тиск на свого знайомого, розповідаючи, що отримав інформацію від перевірених осіб в ТЦК. Тому, якщо він “не вирішить” питання за 15 тисяч доларів, то днями буде призваний на службу в армію.

Військовозобов’язаний не піддався на залякування та звернувся з відповідною заявою до правоохоронних органів, які надалі контролювали оборудку. Вони затримали фігуранта під час отримання всієї суми хабаря.

Правоохоронцю обрали запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з правом застави у 580 тис. гривень. Йому загрожує до 8 років позбавлення волі з конфіскацією майна.