Хронікерс

Гарячі українські новини

Брали гроші у криптовалюті та видавали рибальські костюми: на Одещині викрили організаторів втечі за кордон (ФОТО)

Переправників затримали за 500 метрів до кордону під час спроби переправити до Молдови вісьмох військовозобов’язаних

Про це передає Хронікерс із посиланням на пресслужбу поліції.

Підписуйтесь на наш Телеграм-канал

Організацією втечі ухилянтів за кордон займались житель Одеси та раніше судимий за крадіжку і розбій уродженець Донеччини. Чоловіки підшукували “клієнтів”, які бажали незаконно втекти з України. Охочих збирали у групи та вивозили до одного з сіл регіону, де давали настанови щодо подальшого пересування.

Вартість послуг становила 5300 доларів з людини. Частину коштів – 1000 доларів, “клієнти” мали перерахувати на криптогаманець.

Поліцейські з’ясували час та місце незаконного перетину вісьмох ухилянтів та затримали. Близько четвертої ранку 14 березня організаторів та “туристів” у рибальських костюмах спіймали у прикордонному селі Градениці за 500 метрів від кордону. За результатами обшуків у фігурантів вилучили 17400 доларів, 3250 євро, автомобілі.

Двом організаторам схеми повідомили про підозру за ч. 3 ст. 332 КК України (незаконне переправлення осіб через державний кордон України). Їх взяли під варту. Ділкам загрожує до 9 років вʼязниці.

Стосовно ухилянтів склали протоколи за ч. 2 ст. 204-1 (незаконне перетинання або спроба незаконного перетинання державного кордону України) КУпАП.