Хронікерс

Гарячі українські новини

Прем’єрка Данії заявила, що її країна передасть Україні всю свою артилерію

Данія вирішила передати Україні всю свою артилерію. Також премʼєрка закликала європейські країни передати боєприпаси та системи ППО

Про це прем’єр-міністерка Данії Метте Фредеріксен заявила під час виступу на 7-му Українському ланчі в Мюнхені, організованому Фондом Віктора Пінчука, передає Хронікерс з посиланням на Укрінформ.

Прем’єрка зауважила, що у дискусіях на Мюнхенській безпековій конференції недостатньо проступає невідкладність передачі Україні тих озброєнь, які їй потрібні зараз.

За словами Фредеріксен, європейські лідери часто посилаються на проблеми з виробництвом зброї як на перепону збільшенню постачань, і наразі відкривають нові оборонні підприємства на перспективу.

“Але Україна у нас просить боєприпаси і артилерію зараз. Ми, Данія, вирішили передати Україні всю свою артилерію. Тому вибачте, друзі, в Європі є військове обладнання, це питання не лише виробництва. У нас є зброя, боєприпаси, системи ППО, які ми поки що не використовуємо. Їх треба передати Україні”, – сказала вона.

Очільниця уряду також заявила, що незалежно від того, що наразі відбувається в США, Європа сама повинна нести відповідальність за себе і свою безпеку: “Нам треба робити більше”.