Хронікерс

Гарячі українські новини

Працівників СБУ, які стежили за журналістами Bihus.Info, відправили до зони бойових дій

Співробітників Служби безпеки, які стежили за редакцією Bihus.Info, перевели для виконання бойових завдань у Донецькій та Луганській областях

Про це повідомили в Bihus.info з посиланням на відповідь СБУ на запит, передає Хронікерс.

У Службі безпеки нагадали, що вже звільнили керівника Департаменту захисту національної державності СБУ Романа Семенченка, підлеглі якого проводили стеження за журналістами. Наразі обов’язки Семенченка виконує Андрій Іщук.

Інших “зазначених у запиті співробітників СБУ” за наказом голови спецслужби Василя Малюка перемістили для виконання оперативно-бойових завдань у зону проведення бойових дій, зокрема, на території Донецької та Луганської областей.

  • 16 січня у мережу злили відео, де співробітники Bihus.Info вживають наркотичні речовини. Керівник проєкту Денис Бігу заявив, що за членами редакції Bihus.Info стежили близько року, а камери в номерах заміського комплексу, де члени команди святкували корпоратив, встановили представники “поки невстановленої служби”.
  • видання Bihus.Info ввечері 5 лютого заявило, що ідентифікувало тих, хто реалізовував операцію зі встановлення прихованих камер у готельні номери, де редакція видання перебувала 27 грудня 2023 року. Зробити це вдалося завдяки відео з камер безпеки відпочинкового комплексу. Зокрема, журналісти заявили, що “за операцію відповідав Департамент захисту національної державності (ДЗНД) СБУ. Судячи з відео, до встановлення техніки імовірно залучали і Департамент оперативно-технічного забезпечення СБУ”.
  • У Службі безпеки України 5 лютого заявили, що ухвалили певні кадрові рішення щодо Департаменту захисту нацдержавності після скандалу зі стеженням за журналістами Bihus.Info.