Хронікерс

Гарячі українські новини

Євросоюз почав готувати 13-й пакет санкцій проти РФ, – Bloomberg

Євросоюз розпочав обговорення нового пакету санкцій проти Росії. Його хочуть затвердити до 24 лютого – другої річниці вторгнення РФ в Україну

Про це повідомляє агентство Bloomberg з посилання на джерела, передає Хронікерс.

Пакет включатиме розширення санкційних списків, посилення торговельних обмежень та припинення подальшої здатності Москви обходити санкції ЄС як через треті країни, так і через компанії в Євросоюзі.

П​​отенційні нові санкції обговорювалися 17 січня на зустрічі послів країн-членів ЄС. Проте досягти згоди щодо 13-го раунду санкцій до наступного місяця буде непросто, оскільки попередній пакет вимагав дуже довгих переговорів.

Також тривають дискусії щодо планів створення нового фонду для військової підтримки України, який деякі країни ЄС хочуть використати як спосіб оновити поточний механізм фінансування, відомий як Європейський фонд миру (EPF).

Зовнішньополітична служба ЄС запропонувала надати фонду річний бюджет у розмірі близько 5 мільярдів євро, але не змогла досягти консенсусу між країнами-членами. За словами співрозмовників, незабаром посадовці представлять державам-членам новий документ з пропозиціями.