Хронікерс

Гарячі українські новини

Польща хоче збільшити виробництво боєприпасів для України, – міністр

Новий уряд Польщі вивчає можливості для збільшення виробництва боєприпасів та військової техніки, працюючи над новим пакетом допомоги Україні

Про це заявив міністр закордонних справ Польщі Радослав Сікорський на форумі у Давосі, передає Хронікерс із посиланням на агентство Reuters.

“Ми дивимося на всі питання, пов’язані з Україною, свіжим поглядом. Ми вивчаємо, які у нас є можливості виробляти більше боєприпасів та амуніцію, а також те, що у нас ще є на складах”, – розповів він.

За словами Сікорського, Польща переконує союзників, що вартість стримування Росії у випадку, якщо вона завоює Україну, буде набагато більшою, ніж вартість постачання Києву зброї для ефективного захисту від агресії Кремля.

Сікорський визнав, що Україна і Польща повинні продовжувати працювати над вирішенням проблем, привітавши угоду між його урядом та перевізниками про призупинення блокади кордону з Україною.

“Польща не повинна бути країною, яка несе основний тягар витрат на солідарність з Україною від імені всього Євросоюзу… Ці витрати неминучі, ми їх приймаємо, але вони мають бути більш справедливими”, – додав він.