Хронікерс

Гарячі українські новини

Обіцяла квартири за співпрацю з рф: колаборантку з Харківщини відправили за ґрати

Реальний термін ув’язнення отримала ще одна колаборантка, яка співпрацювала з російськими загарбниками у період окупації Харківщини

Фігуранткою є мешканка Вовчанська, яка після захоплення міста підтримала російських загарбників та вступила до місцевої окупаційної адміністрації. Про це повідомляє пресцентр СБУ, передає Хронікерс.

Окупанти призначили зрадницю очільницею «управління житлово-комунального господарства» та визначили першочергове завдання ‒ облаштувати казарми для російських військ. Для цього колаборантка разом зі своїми поплічниками забезпечувала водопостачання та енергозабезпечення в будівлях, де розмістилися рашисти.

Слідством також встановлено, що для набору нових співробітників у «жек» фігурантка обіцяла «безкоштовні» квартири від загарбників.

Після звільнення міста колаборантка намагалась уникнути правосуддя, імітуючи свій статус «поза політикою». Співробітники СБУ зібрали докази її співпраці з окупантами і на початку жовтня 2023 року затримали.

Суд визнав фігурантку винною за ч. 5 ст. 111-1 КК України (колабораційна діяльність). Їй призначили 5 років тюремного ув’язнення.