Хронікерс

Гарячі українські новини

Аргентина може передати Україні два російських гелікоптери Мі-171Е, – ЗМІ

Аргентина розглядає можливість передачі Україні двох багатоцільових вертольотів Мі-171Е

Гелікоптери були придбані Аргентиною в РФ для транспортних місій та пошуково-рятувальних операцій в Антарктиці. Про це повідомляє Хронікерс із посиланням на Pucara.

При купівлі також був підписаний попередній договір на придбання ще трьох вертольотів, але він так і не був реалізований.

В Аргентині вирішили відмовитися від експлуатації гелікоптерів Мі-171Е через те, що вони не змогли пройти чергову регламентну перевірку – спочатку через проблеми з боку Росії, а пізніше через введені проти країни-агресора санкції.

Після того США запропонували Аргентині передати ці гелікоптери Україні, але минулий уряд виступав проти такого кроку. Наразі ведуться переговори про те, щоб вартість гелікоптерів була вирахована у вигляді знижки з перших платежів за купівлю Аргентиною літаків F-16 у США.

Зазначається, що гелікоптери оснащені додатковими паливними баками та вантажним краном для операцій в Антарктиді та польотів на великі відстані. Машини також обладнані метеорологічним радаром та аварійними поплавцями.