Хронікерс

Гарячі українські новини

На Одещині працівник ТЦК разом з рідним братом за гроші допомагали уникнути мобілізації

​​Одеські правоохоронці викрили працівника ТЦК в організації незаконного переправлення військовозобов’язаних через держкордон України

Як повідомляє пресслужба поліції області, правоохоронці встановили, що військовий у жовтні поточного року під час проходження служби в одному із ТЦК та СП в Одесі, разом зі своїм братом одержали $7000 від родички військовозобов’язаного за вирішення питання про звільнення його з військової служби.

За отриману неправомірну вигоду вони обіцяли вплинути на військових посадовців, які уповноважені приймати такі рішення.

Цей військовий вже на посаді в іншому ТЦК та СП в Одеській області самостійно підшукав чоловіка, який хотів виїхати з країни, попри тимчасову заборону на період дії воєнного стану.

Діючи спільно з особами, порушник пообіцяв йому за грошову винагороду у сумі $10 000 оформити опікунство над інвалідом або так званий “білий” квиток, що дасть змогу перетнути державний кордон через офіційний пункт пропуску.

Після того, як зловмисник отримав на криптогаманець завдаток у розмірі $100, правоохоронці затримали його в процесуальному порядку.

Максимальне покарання, яке загрожує підозрюваному, – 9 років позбавлення волі, з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3-х років, з конфіскацією майна.

За клопотанням слідчих суд обрав фігуранту запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з правом внесення застави в розмірі 214 тис. гривень. Після її внесення, підозрюваного було звільнено з-під варти.+