Хронікерс

Гарячі українські новини

Зброї буде більше: Україна і США підписали декларацію про спільне виробництво

Україна і США підписали меморандум про спільне виробництво зброї та обмін технічними даними на Конференції оборонних індустрій

Про це повідомив міністр оборони України Рустем Умеров, передає Хронікерс.

У Білому домі зазначили, що Міноборони та Міністерство з питань стратегічних галузей промисловості України підписали заяву про наміри щодо спільного виробництва та обміну технічними даними, які будуть спрямовані на задоволення нагальних оперативних потреб ЗСУ.

Зокрема, співпраця буде зосереджена на системах ППО, ремонтно-технічному забезпеченні, а також виробництві критично важливих боєприпасів.

Міністр подякував главі Пентагону Ллойду Остіну, міністру торгівлі США Джині Раймондо, колегам із Держдепу та РНБ США за проактивну та лідерську позицію під час організації форуму. Умєров назвав діалог між українським та американським урядами та компаніями про локалізацію виробництва в Україні “відкритим та чесним”.

Також міністр зазначив, що на конференції обговорювалися актуальні потреби та спроможності країн, можливості для розвитку співробітництва, інвестицій та будівництва спільних підприємств.

“Спільно з міністром Камишіним визначили розвиток української оборонної індустрії одним з пріоритетів нашої роботи. Наступного року виділяємо безпрецедентний бюджет на розвиток оборонного виробництва”, – написав Умєров.

Він додав, що українські зброя, техніка та технології мають зайняти нішу росіян на ринку озброєння. Для цього потрібна “потужна оборонна коаліція”.