Хронікерс

Гарячі українські новини

Мобільні вогневі групи показують дедалі кращий результат під час відбиття повітряних атак, – Ігнат

В Повітряних силах відзначають дедалі кращу роботу мобільних вогневих підрозділів під час повітряних атак

Про це повідомив в ефірі національного телемарафону спікер Повітряних сил Юрій Ігнат, передає Хронікерс.

“Сьогодні була типова атака за кількістю БПЛА — 18 запущено,15 збито Силами оборони. В основному це все пішло на Одещину і на Хмельниччину. Працювала протиповітряна оборона, знову ж таки мобільні вогневі групи, які показують дедалі кращий результат”, – сказав Ігнат.

Він зазначив, що Одеська область, припортова інфраструктура, українське зерно знову турбують окупантів. Сьогоднішні удари були після певної паузи – “мабуть, більш як місяць туди не прилітало”.

“Атака планується заздалегідь, зрозуміло, що вони використовують різні маршрути. Точки входу в повітряний простір України — з окупованих територій чи то з російської території з півночі, це Курська та Брянська області. Вони зрештою однакові, фактично нічого не змінюють, входячи цього разу з південно-східного напрямку, це мис Чауда окупованого Криму, є ще напрямок Приморсько-Ахтарськ. Заходять на окуповану частину Запорізької області та звідти розлітаються по різних маршрутах”, — розповів Юрій Ігнат.

За його словами, сам маршрут сильно не змінюється, “буквально може бути 10-15 км вліво-вправо від попереднього”.

“Здавалося б, не так багато, але для мобільної вогневої групи це занадто велика територія, щоб зреагувати та відстрілятися, тому що радіус крупнокаліберних кулеметів і переносних зенітних ракетних комплексів обмежений”, — додав спікер.