Хронікерс

Гарячі українські новини

Через виведення в ремонт 5 блоків на ТЕС у різних регіонах ситуація в енергосистемі складна, – Укренерго

Ситуація в українській енергосистемі залишається складною. Висока аварійність енергоблоків та прогнозоване похолодання можуть спричинити дефіцит в системі

Про це повідомляє НЕК “Укренерго”, передає Хронікерс.

“Вранці одна з теплоцентралей на півдні зупинила роботу через пошкодження при обстрілі. Протягом доби з різних технічних причин в аварійний ремонт виведено 5 блоків на теплових електростанціях в різних регіонах”, — йдеться у повідомленні.

У компанії зазначили, що сонячні електростанції не можуть працювати на максимумі своїх можливостей через щільну хмарність по всій країні.

“Електроенергії, виробленої українськими електростанціями, поки що достатньо для забезпечення потреб побутових та юридичних споживачів. Диспетчерський центр “Укренерго” поки що не прогнозує протягом доби дефіциту в енергосистемі”, — повідомили у компанії.

Водночас синоптики попереджають про поступове похолодання протягом тижня.

“Пов’язане з цим зростання споживання може призвести до дефіциту електроенергії в системі. Тому для підтримки балансу між виробництвом та споживанням в енергосистемі необхідно ощадливо споживати електроенергію”, — зазначили в Укренерго.