Хронікерс

Гарячі українські новини

СБУ затримала ділків, які хотіли продати криміналітету російську “трофейну” зброю (ФОТО)

Служба безпеки спільно з Нацполіцією ліквідувала ще два канали нелегального збуту зброї та боєприпасів у Рівненській та Івано-Франківській областях

Затримані двох ділків, які намагалися продати криміналітету арсенал бойових засобів ураження. Про це повідомляє пресцентр СБУ, передає Хронікерс.

Серед вилучено – детонуючий шнур з вибухівкою, протитанкове озброєння, бойові гранати та автомати Калашникова російського виробництва.

Так, на Рівненщині затримали торгівця “трофейною” зброєю, яку він отримував через власні зв’язки з місць колишніх боїв у звільнених районах на сході та півдні України. Одержані зразки російського озброєння він зберігав за місцем постійного проживання, а доставку “товару” потенційним покупцям здійснював на власному авто.

При обшуках у затриманого вилучили:

  • автомат Калашникова АК-12;
  • 4 гранати типу Ф-1, РГО та РГН;
  • понад пів тисячі набоїв до стрілецької зброї різного калібру.

Потрапляння зброї у незаконний обіг могло призвести до загострення криміногенної обстановки та розхитування внутрішньо-політичної ситуації поблизу українсько-білоруського кордону.

На Прикарпатті викрили ще одного фігуранта – мешканця Коломиї, який намагався продати криміналітету три автомати АК-74 та пістолет Стєчкіна з набоями.

Крім того, під час обшуків у зловмисника виявили майже 50 м детонуючого шнура з вибухівкою, бойові гранати, глушники до стрілецької зброї та бронебійні боєприпаси.

Увесь арсенал він зберігав у схроні, який облаштував у недобудованій споруді поблизу приватного будинку одного із своїх родичів.

Обом фігурантам повідомили про підозру за ч. 1 ст. 263 КК України (незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами). Вони перебувають під вартою.

Зловмисникам загрожує до 7 років тюрми.