Хронікерс

Гарячі українські новини

Всі енергоблоки на підконтрольній території України працюють та виробляють електроенергію, – Галущенко

Відтепер усі 9 атомних блоків на українських АЕС, розташовані на підконтрольній території, під’єднані до енергосистеми та виробляють електроенергію

Про це повідомив міністр енергетики Герман Галущенко, передає Хронікерс.

За його словами, фахівці “Енергоатому” завершили планові ремонти на останньому, 9-му атомному блоці вітчизняної АЕС. Відтепер на повну потужність працюють усі енергоблоки, розташовані на підконтрольній Україні території.

“Масштабну ремонтну кампанію на атомних станціях, що тривала кілька місяців, завершено ще до початку зими та морозів. І це надзвичайно важливо, адже саме атомна генерація забезпечує понад 55% потреб країни в електроенергії. Це найбільш стійка та стабільна генерація, яка дала можливість вистояти нашій енергосистемі минулої зими. І впевнений: так буде і цього опалювального сезону”, — прокоментував Галущенко.

Міністр додав, що фахівці “Енергоатому” спільно з партнерами з компанії Westinghouse “зробили все можливе, аби атомні блоки ВВЕР 440, на яких раніше використовували російське паливо, вже цього року працювали на паливі, виробленому на заводі компанії у Швеції”.

“Отже, ми не тільки вчасно завершили ремонти, але й одночасно поставили крапку в монополії Росії на цьому сегменті ринку ядерного палива”, — зазначив Герман Галущенко.