Хронікерс

Гарячі українські новини

В Україні розроблять стратегію демографічного розвитку

В Україні планують розробити стратегію демографічного розвитку. Міністерство соціальної політики разом з експертами та громадським сектором вже працює над проєктом

Про це повідомила пресслужба міністерства, передає Хронікерс.

“Мінсоцполітики, спільно з широким колом аналітичних центрів, громадських організацій, колег по уряду, працює над розробкою стратегії демографічного розвитку України”, – йдеться в повідомленні.

Зазначається, що потреба у створенні стратегії спричинена негативними тенденціями, які були присутні в демографічній ситуації в Україні ще до 2014 року, – скорочення населення країни, висока смертність, низька народжуваність тощо

Через війну, розв’язану російською федерацією в Україні, до цих факторів додалася найбільша з часів Другої світової війни міграція українців – понад 6 млн осіб вимушено перемістились на території інших країн.

Наразі Україна потребує комплексного розв’язання цих проблем, зауважили у Мінсоцполітики.

Робота над стратегією демографічного розвитку розпочалася ще у липні 2023 року. Зараз підготовлений перший драфт документа, який опрацьовується спільно з експертною спільнотою та міжнародними партнерами. Незабаром документ буде оприлюднений для публічного обговорення.