Хронікерс

Гарячі українські новини

СБУ затримала колишнього посадовця СІЗО, що хотів вивезти з України комплектуючі до вертольотів Мі-8

Контррозвідка Служби безпеки ліквідувала на Кіровоградщині схему незаконного вивезення з України товарів подвійного призначення, що підлягають експортному контролю

Про це йдеться у повідомленні пресцентру СБУ, передає Хронікерс.

За даними слідства, для пошуку потенційних покупців він розміщував оголошення на спеціалізованих сайтах.

“Для переправлення товару іноземним замовникам фігурант хотів використати сервіси міжнародних вантажоперевезень. А щоб приховати нелегальний експорт – намагався внести недостовірні відомості до товарно-транспортних декларацій”, — пишуть у СБУ.

Правоохоронці зазначають, що викрили оборудку, поетапно задокументували її і “тим сам запобігли нелегальному вивезенню за кордон авіаційних агрегатів та програмного забезпечення”.

“На підставі зібраних доказів зловмиснику повідомлено про підозру за ч. 1 ст. 333 Кримінального кодексу України (порушення порядку здійснення міжнародних передач товарів, що підлягають державному експортному контролю)”, — підкреслили в СБУ.

Наразі триває розслідування для встановлення джерел походження та кінцевого отримувача вертолітного обладнання. Додатково готуються матеріали для передачі вилученого майна на потреби Збройних Сил України.