Хронікерс

Гарячі українські новини

Жителя Херсонщини підозрюють в участі до підготовки псевдореферендуму

Житель Херсонської області брав участь в організації незаконного референдуму з приєднання тимчасово окупованої території України до РФ

Про це інформує пресслужба прокуратури Тернопільщини, передає Хронікерс.

Під процесуальним керівництвом прокурорів Тернопільської обласної прокуратури заочно повідомлено про підозру громадянина України, жителя с. Микільське Херсонського району у добровільній участі в організації та проведенні незаконного референдуму на тимчасово окупованій території України.

За даними слідства, підозрюваний погодився на пропозицію окупантів долучитись до організації й проведення незаконного референдуму щодо приєднання Херсонської області до складу рф, отримавши повноваження так званого члена ДВК №430.

З 25 по 27 вересня 2022 року колаборант здійснював побудинковий обхід мешканців рідного села, агітував голосувати за приєднання Херсонської області до Росії, приносячи односельцям урну з вже заповненими наперед бюлетенями.

Надалі так звана ЦВК Херсонської області, в тому числі завдяки діяльності підозрюваного та інших колаборантів, визнала незаконний референдум, проведений з метою незаконної зміни меж території та державного кордону України таким, що відбувся.