Хронікерс

Гарячі українські новини

Російські ракети пошкодили художній музей в Одесі, що входить до спадщини ЮНЕСКО (ФОТО)

Внаслідок ракетного удару вночі в Одесі вибуховою хвилею пошкоджено художній музей в історичній частині міста в зоні всесвітньої спадщини ЮНЕСКО

Про наслідки ракетного удару, що спричинив руйнування музею в день його 124-річчя, розповів начальник Одеської ОВА Олег Кіпер, передає Хронікерс.

“6 листопада Одеському національному художньому музею виповнюється 124 роки. Саме в ніч на 6 листопада російські нікчеми “привітали” нашу архітектурну пам’ятку ракетою, що влучила поруч”, – повідомив посадовець.

За даними ОВА, в будівлі пошкоджені стіни, вибиті деякі шибки та скло. Проводяться роботи з обстеження та фіксації пошкодження чергового обʼєкту в зоні всесвітньої спадщини ЮНЕСКО.

Згодом начальник ОВА повідомив, що Одеська ОВА спільно з музеєм та ГО “Museum for change” заздалегідь евакуювали більшу частину колекції, так звані червону та жовту лінії.

“Інша частина експонатів знаходиться у сховищі. Полотна та картини нинішніх виставок не постраждали. Наразі на території музею працює Комісія з обстеження обʼєктів культурної спадщини”, – звернувся Кіпер до жителів області.