Хронікерс

Гарячі українські новини

Україна повернула ще кількох незаконно депортованих дітей (ФОТО)

В Україну вдалося повернути дівчину-підлітка та трьох українських дітей, яких росіяни примусово депортували

Про це повідомив керівник Офісу президента Андрій Єрмак, передає Хронікерс.

“Це 17-річна дівчина та троє хлопчиків – шести, трьох та дев’яти років. Вони вже вдома разом зі своїми рідними. У кожного з них є власна історія. Їх мають чути у різних країнах світу, щоб мати справжнє уявлення про злочини РФ”, – повідомив Єрмак.

За його словами, один із хлопчиків не бачив свою маму із самого початку повномасштабного вторгнення.

Його родина проживала на території Херсонської області. Коли почалася війна, жінка-військовослужбовиця пішла захищати Україну, а її неповнолітній син залишився вдома із бабусею і дідусем.

РФ окупувала цю частину Херсонщини, а жінка не змогла евакуювати сина, потрапила до полону. А коли її вдалося звільнити, вона почала шукати дитину. На щастя, хлопця знайшли і родина об’єдналася.

Ще один хлопчик до початку війни через вроджені проблеми зі здоров’ям перебував у закладі на Херсонщині, де його готували до операції в Охматдиті. Його батьки евакуювалися, а їхній син потрапив під окупацію. Разом з іншими дітьми його примусово вивезли до Криму. Тепер вони знову разом.

Третього хлопчика окупанти вивезли до дитбудинку у Брянський області. Бабуся довго його шукала.

“Таких історій дуже багато. Росія цинічно викрадає дітей, проводить примусову русифікацію, приховує факти всиновлення росіянами…Українські діти будуть вдома. Росія відповідатиме за геноцид”, – зауважив Єрмак.