Хронікерс

Гарячі українські новини

Відірвані від цивілізації: Наєв розповів, як військові опікуються родинами, що опинилися сам на сам із проблемою виживання у зоні відчуження (ФОТО, ВІДЕО)

У Чорнобильській зоні мешкає понад двадцять родин, які залишились навіть після повномасштабного російського вторгнення

Про це Командувач Об’єднаних Сил Збройних Сил України генерал-лейтенант Сергій Наєв розповів у своєму телеграм-каналі, передає Хронікерс.

За словами командувача, для того, щоб унеможливити подальше проходження противника на територію України, було зруйновано міст, який сполучав населені пункти Чорнобильської зони. Люди опинилися відрізаними від цивілізації.

“Дві родини відірвані від цивілізації, тому що міст, який раніше з’єднував два береги річки зараз зруйнований, тож допомога може надаватися їм тільки військовослужбовцями у межах цивільно-військового співробітництва. Днями відвідав бабу Дуню та Івана Кузьмича. Послухав про їхні потреби – це заготівля дров, необхідні ліки та продуктами харчування. Вже частину роботи зроблено і ще допоможемо, щоб ми всі були повністю готовими до зими”, – розповів Сергій Наєв.

За його словами, наразі допомогу мешканцям зони відчуження здійснюють військовослужбовці у межах цивільно-військового співробітництва. Офіцери забезпечують людей харчовими продуктами, ліками та іншими необхідними речами.

“Поспілкувавшись з людьми, переконався, що проблемних питань та зауважень до роботи військових на цей момент немає”, – підкреслив генерал-лейтенант Сергій Наєв.