Хронікерс

Гарячі українські новини

Аби відтягнути ЗСУ з Запорізького напрямку, окупанти пішли у наступ під Авдіївкою

Російська армія активізувала наступ навколо Авдіївки на Донеччині та на заході Запорізької області, щоб відтягнути українських військових від Роботиного

Про це йдеться у повідомленні Інституту вивчення війни (ISW), передає Хронікерс.

У звіті зазначається, що росіяни активізували наступальні дії на північний захід від Авдіївки в районі Очеретиного, Тоненького, Бердичів і на південний захід від Авдіївки на лінії Водяне-Опитне. Вони також намагалися наступати на південний захід від Оріхова на лінії П’ятихатки-Жереб’янки, а російські пропагандисти стверджували, що війська просунулися в цьому районі на два кілометри.

Російські пропагандисти описують операції в районі Авдіївки як “значну наступальну операцію” з метою оточення угруповання українських військ та захоплення міста. На думку аналітиків, успішне оточення Авдіївки, один із найбільш укріплених районів лінії фронту в Донецькій області, ймовірно, вимагатиме більше сил, ніж Росія виділила зараз.

“Так званий “наступ РФ” збігається з іншими локалізованими наступальними зусиллями в Луганській області та на сході Запорізької області, всі вони, ймовірно, спрямовані на фіксацію українських сил і перешкоджання українському командуванню перекидати резерви на критичні ділянки фронту в західній Запорізькій області”, – вважають аналітики ISW.