Хронікерс

Гарячі українські новини

Зеленський відреагував на події в Ізраїлі

Президент України наголошує, що хоч би хто спонсорував терор, це — злочин проти світу

Про це президент Зеленський сказав у своєму телеграм-каналі, передає Хронікерс.

Реакцію на події в Ізраілі президент України опублікував у соцмережах, пише “ДС”.

“Жахливі повідомлення з Ізраїлю. Мої співчуття всім, чиї рідні та близькі загинули від терористичної атаки. Віримо, що порядок буде відновлено й терористи будуть знищені”, — каже Зеленський.

Він наголошує, що ніде у світі не можна давати жодного шансу терору, бо терор завжди є злочином не просто проти однієї країни чи його конкретних жертв, а проти людяності як такої та всього нашого світу. Хоч би хто використовував терор, це злочин проти світу.

“Світ має бути обʼєднаний та солідарний, щоб терор ніколи й ніде не намагався підкорити чи зламати життя. Право Ізраїлю на захист не підлягає сумніву, — наголошує Володимир Зеленський. — Усі обставини цієї терористичної атаки мають бути зʼясовані, щоб світ знав і притягнув до відповідальності кожного, хто спонукав до нападу та допоміг його організації”.

Окремо звернувся і до українців, які зараз в Ізраїлі. Всі громадяни України, за словами гаранта, які перебувають у зоні небезпеки, мають уважно дотримуватись інструкцій сил безпеки на місці та пильно стежити за інформацією.

“Будь ласка, бережіть себе! МЗС України та наше посольство в Ізраїлі готові допомогти в будь-якій ситуації. Створено оперативний штаб для допомоги українцям в Ізраїлі. Якщо ви потребуєте допомоги, будь ласка, невідкладно звертайтесь у будь-який спосіб, який вам доступний, до будь-якого нашого дипломатичного чи консульського представництва. Кожне життя має значення! Кожен прояв терору засуджуємо”, — резюмує президент.