Хронікерс

Гарячі українські новини

На Львівщині всі школи та основні лікарні мають генератори на випадок блекауту

У Львівській області 100% шкіл і основних лікарень забезпечені дизель-генераторами на випадок відключень електроенергії

Про це повідомив начальник Львівської ОВА Максим Козицький під час брифінгу щодо підготовки регіону до осінньо-зимового періоду, передає Хронікерс із посиланням на Укрінформ.

“Якщо говорити про підготовку до опалювального сезону, то варто було б виділити кілька основних напрямків. Один із них – це забезпечення додатковими елементами живлення об’єктів соціальної інфраструктури. Якщо брати школи і лікарні, то наразі вони забезпечені на 100% дизель-генераторами. Діти матимуть світло у школах”, – сказав Козицький.

Він зауважив, що Львівська область є однією із небагатьох в Україні, де є можливість навчатися очно. За його словами понад 90% шкіл області навчаються онлайн і трохи менше 10% – за змішаною системою.

“Тому для нас дуже важливо зберегти і надалі такий процес навчання у школах під час опалювального сезону та можливих атак ворогів на інфраструктуру”, – додав начальник Львівської ОВА.

На запитання, чи всі лікарні області забезпечені генераторами, начальник Львівської ОВА зазначив, що мова йде про кластерні та надкластерні медичні заклади.