Хронікерс

Гарячі українські новини

На забруднених мінами територіях живуть понад 5 мільйонів українців

Мінами та вибухонебезпечними предметами забруднено 174 тисячі кв.км території України. На цій землі живуть понад 5 млн українців

Про це повідомив на брифінгу начальник управління протимінної діяльності Головного управління протимінної діяльності, цивільного захисту та екологічної безпеки Міністерства оборони Олег Шуварський, передає Хронікерс із посиланням на Укрінформ.

“З початку повномасштабного вторгнення РФ площа потенційно забруднених територій, які потребують обстеження на наявність ризиків від мін та вибухонебезпечних предметів, склала близько 174 000 км2. На сьогодні Україна є однією з найбільш забруднених мінами держав у світі. Понад 5 мільйонів українців проживають на забруднених територіях і щодня відчувають мінну загрозу”, – підкреслив Шуварський.

За його словами, ситуація із забрудненням України – це виклик, з яким країни Європи не зіштовхувались з часів Другої світової війни.

Раніше в ДСНС заявляли, що об’єктивні терміни розмінування всієї території України можна буде спрогнозувати лише після закінчення війни, однак першочергове розмінування, зокрема сільськогосподарських угідь, можна здійснити протягом 5 років.