Хронікерс

Гарячі українські новини

Влада Азербайджану оголосила про початок антитерористичних заходів у Карабаху

Азербайджан розпочав антитерористичні заходи локального характеру в Карабаху для відновлення конституційного ладу

Про це йдеться в заяві на сайті Міністерства оборони Азербайджану, предає Хронікерс.

“З метою забезпечення положень Тристоронньої заяви, припинення широкомасштабних провокацій у Карабаському економічному районі, роззброєння та виведення формувань збройних сил Вірменії з наших територій, нейтралізації їхньої військової інфраструктури, забезпечення безпеки мирного населення, яке повернулося на звільнених від окупації територіях відновлювальні роботи та наших військовослужбовців, а також відновлення конституційного ладу Азербайджанської Республіки, в регіоні розпочато антитерористичні заходи локального характеру”, – зазначають у відомстві.

Зазначається, що 19 вересня на автомобільній дорозі внаслідок вибуху міни, заздалегідь встановленої розвідувально-диверсійними групами збройних сил Вірменії в Карабаху, загинули цивільні особи. Також у міноборони Азербайджану заявляють, що того ж дня на міні підірвалися військовослужбовці військ МВС країни.

“Подібні факти є продовженням цілеспрямованої та планомірної терористичної політики Вірменії проти Азербайджану” – додають у відомстві.

Міноборони повідомляє, що про заходи було поінформовано командування миротворчого контингенту Російської Федерації та керівництво Турецько-Російського моніторингового центру.

Тим часом азербайджанські ЗМІ показали момент знищення вірменського зенітно-ракетного комплексу ТОР біля Степанакерта/Ханкенді.