Хронікерс

Гарячі українські новини

Ексочільника МОЗ Степанова заочно арештували

Слідчий суддя Вищого антикорупційного суду 13 вересня обрав запобіжний захід Максиму Степанову – колишньому міністру охорони здоровʼя та ексочільнику державного підприємства “Поліграфкомбінат”

Суд заочно взяв Степанова під варту. Про це повідомляє Спеціалізована антикорупційна прокуратура, передає Хронікерс.

“Суд погодився з доводами прокурора та обрав підозрюваному запобіжний захід у вигляді тримання під вартою. Після затримання особи та доставки до місця проведення досудового розслідування слідчий суддя вирішить питання про застосування цього запобіжного заходу”, – йдеться у повідомленні.

Довідка. Наприкінці липня українські правоохоронці разом з європейськими колегами викрили на привласненні та легалізації понад 450 мільйонів гривень сімох осіб.

За даними слідства, екс-директор ДП “Поліграфкомбінат” закуповував розхідні матеріали для виготовлення документів (зокрема паспортів для виїзду за кордон) не напряму у виробників, а через йому компанію, зареєстровану в Естонії. У такий спосіб ціни завищувалися у 4-6 разів, а естонська фірма-прокладка “наварила” близько півмільярда гривень. Після цього ці гроші переказувалися на рахунки інших компаній та легалізовувалися.

Така схема діяла упродовж 2013-2016 років, коли ДП “Поліграфкомбінат “Україна” очолював Максим Степанов.