Хронікерс

Гарячі українські новини

Україна отримає від Світового банку 232 млн доларів на екстрені ремонти житла

Світовий банк оголосив про виділення Україні 232 мільйонів доларів на ремонти житла людям, чиї будинки зазнали часткового пошкодження внаслідок війни

Про це повідомляється у прессрелізі Світового банку, передає Хронікерс.

Допомога містить фінанси на ремонт 98 тисяч окремих будинків, 8 000 домогосподарств у 160 багатоквартирних житлових будинках п’яти регіонів України.

Зазначається, що власники отримають компенсацію за ремонти.

“У рамках нового проекту Світового банку понад 100 тисяч родин в Україні отримають допомогу на проведення термінового ремонту житла, пошкодженого внаслідок російського вторгнення”, – йдеться у повідомленні.

Проект “Ремонт житла для відновлення прав і можливостей людей (HOPE)” дозволить власникам будинків провести дрібний ремонт, наприклад, замінити розбиті вікна або відремонтувати пошкоджений дах.

Гроші на ремонт також надаватимуться власникам осель у багатоквартирних будинках, які зазнали помірних пошкоджень і не потребують капітального ремонту.

У Світовому банку підрахували, що житловий сектор України внаслідок війни зазнав прямої шкоди на понад 50 млрд доларів. Проєкт HOPE покликаний допомогти відремонтувати приблизно ті дві третини пошкоджених житлових будинків, які вважаються придатними для ремонту.