Хронікерс

Гарячі українські новини

Греція може передати Україні танки Leopard 1, – ЗМІ

Уряд Німеччини запропонував Греції передати власні танки Leopard 1 Україні в обмін на таку ж кількість модернізованих машин

Про це повідомляє грецьке видання Flight, передає Хронікерс.

За даними видання, в обмін на застарілі Leopard 1A5 Греція може отримати модернізовані танки з італійських запасів за принципом “один до одного”. При цьому Німеччина візьме на себе витрати з повного капітального ремонту на грецьких підприємствах або в будь-якому іншому місці за вибором уряду Греції.

Крім того, на ці бронемашини встановлять сучасні тепловізори, які також використовуються на Leopard 2. Танки також отримають додаткову броню.

Єдиною вимогою від Німеччини є передача справних танків, оскільки грецькі Leopard 1A5 за більш ніж три десятиліття жодним чином не проходили капітальний ремонт.

Обмін танків може відбутись за принципом тристоронньої угоди, завдяки якій Україна отримала грецькі БМП-1, натомість Греції передали німецькі Marder 1.

Загальний танковий парк Leopard 1 Греції становить близько 500 машин. Він складається, переважно, з машин у версії Leopard 1A5/GR. Проте далеко не всі з них на сьогодні перебувають у справному стані.