Хронікерс

Гарячі українські новини

Українська ППО з травня збила 14 російських “Кинджалів”

У період з 16 травня по 11 серпня українська ППО збила 14 аеробалістичних ракет “Кинджал”, якими Росія обстрілює територію України

Про це повідомив речник Повітряних сил Юрій Ігнат в ефірі “Українського радіо”, передає Хронікерс.

Ігнат також поінформував, що українська ППО збила понад 20 ракет “Іскандер” та С-400.

За його словами, росіяни щомісяця виготовляють близько 100 ракет різних типів, серед них і Х-47 “Кинджал”. Хоча запас ракет “Кинджал” у Росії відносно невеликий, зауважив Юрій Ігнат.

“Щодо атаки 11 серпня, це були аеробалістичні ракети Х-47 “Кинджал”, одну з яких збито в Київській області. Ці ракети можуть збивати засоби ППО, здатні працювати проти балістичних ракет. Таких засобів в Україні небагато, але все ж таки результат є. Уже не один “Кинджал” знищено протиповітряною обороною України. 4 травня – 1, 16 травня – 6 ракет, 16 червня – теж 6, і зараз маємо ще одну. Тобто це вже 13 “кинджалів” були збито. Додайте до них ще понад 20 збитих балістичних ракет, зокрема “Іскандер” та С-400. Враховуючи, що “Кинджал” рухається у небі на величезній швидкості, понад 7 тисяч кілометрів на годину, то часу на його ліквідацію небагато”, – пояснив Юрій Ігнат.

Речник командування Повітряних Сил ЗСУ нагадав, що одна ракета “Кинджал” коштує Росії “мільйони доларів”.

“РФ витратила чотири ракети “Кинджал” для вбивства однієї дитини. Вони використовують величезні кошти для виготовлення цих ракет. Чотири ракети коштують десятки мільйонів доларів”, – сказав Ігнат.

  • 11 серпня внаслідок ворожого ракетного обстрілу Коломийського району Івано-Франківської області загинув 8-річний хлопчик.