Хронікерс

Гарячі українські новини

Росіяни атакували цивільний суховантаж під прапором Палау в Чорному морі, що прямував в порт Ізмаїла

Російські військові відкрили попереджувальний вогонь по суховантажному судну “Сукра Окан” під прапором Палау, що прямував в український порт Ізмаїл

Про це повідомляє міноборони РФ, передає Хронікерс.

Інцидент стався 13 серпня близько 6:40 у південно-західній частині Чорного моря. Патрульний корабель Чорноморського флоту РФ “Василь Биков” виявив суховантажне судно “Сукра Окан” під прапором Палау, що прямував в український порт Ізмаїл.

“На вимогу зупинки для огляду на перевезення заборонених вантажів капітан суховантажу не відреагував. Для примусової зупинки судна з російського бойового корабля було відкрито попереджувальний вогонь з автоматичної стрілецької зброї”, – йдеться у повідомленні.

Крім цього, з метою огляду суховантажного судна з борту патрульного корабля “Василь Биков” було піднято гелікоптер Ка-29 з групою російських військовослужбовців.

За результатами радіопереговорів, як заявили в російському міноборони, судно застопорило хід, а російська оглядова група висадилася на суховантажне судно. Після завершення роботи оглядової групи на борту “Сукра Окан” судно продовжило рух до порту Ізмаїл.