Хронікерс

Гарячі українські новини

Посадовець Київської МВА за 10 тисяч доларів допомагав чоловікам виїхати з України

Затриманий начальник одного з управлінь штабу командування Сухопутних військ ЗСУ, який також обіймає посаду начальника відділу у Київській міській військовій адміністрації 

Посадовця викрили на організації схеми незаконного переправлення чоловіків призовного віку через державний кордон (ч. 3 ст. 332 КК України). Про це повідомляє Офіс генерального прокурора, передає Хронікерс.

За даними слідства, ціна “послуги” становила 10 тисяч доларів для одного клієнта. За ці гроші учасники схеми оформлювали фіктивні документи про непридатність до військової служби.

Правоохоронці задокументували декілька випадків видачі фіктивних документів.

Організатора схеми затримали під час передачі документів, які надають право виїзду з України трьом особам. За їх виготовлення він отримав 30 тисяч доларів.

В ході обшуків за місцем проживання посадовця, в районному територіальному центрі комплектування, Київській міській військовій адміністрації вилучено понад 48 тисяч доларів та 5 тисяч євро.

Наразі вирішується питання щодо повідомлення про підозру затриманому та обрання йому запобіжного заходу.

Перевіряється причетність до вчинення злочину посадовців одного з київських територіальних центрів комплектування та соцпідтримки, а також інших осіб.