Хронікерс

Гарячі українські новини

У Миколаєві затримали інформаторку фсб, яка допомагала росіянам коригувати повітряні удари

Служба безпеки затримала у Миколаєві зрадницю, яка “зливала” до фсб інформацію про наслідки російських повітряних ударів по об’єктах критичної інфраструктури регіону

Зокрема, інформаторка передала агресору фото та відео з місць ворожих “прильотів” по двох промислових об’єктах на території області, серед яких місцева нафтобаза. Про це повідомляє пресцентр СБУ, передає Хронікерс.

Розвіддані фігурантка переправляла проросійському блогеру Сергію Лебедєву (більш відомого під псевдонімом “Лохматий”), який перебуває у тимчасово окупованому Донецьку і працює на фсб.

У подальшому ворожий пропагандист переправляв отримані відомості до російської спецслужби для підготовки нових та коригування повторних повітряних атак на Миколаївщину.

Крім того, одержані від інформаторки медіафайли він використовував для підготовки замовних сюжетів для міжнародного рупору кремля “РИА Новости”.

За даними слідства, зрадницею виявилась місцева підприємиця, яка після початку повномасштабного вторгнення рф неодноразово публікувала антиукраїнські коментарі у різних пабліках країни-агресора. Згодом вона вийшла на “Лохматого”, з яким спілкувалась через спеціально створений ним телеграм-канал.

Під час обшуку у затриманої вилучили мобільний телефон, який вона використовувала у розвідувально-підривній діяльності на користь рф.

Фігурантці повідомили про підозру за ч. 2 ст. 111 КК України (державна зрада, вчинена в умовах воєнного стану).

Наразі вона під вартою. Зловмисниці загрожує довічне позбавлення волі.