Хронікерс

Гарячі українські новини

Слідчі направили до суду обвинувальний акт щодо ексдиректора ДП “Антонов”

У результаті службової недбалості ексочільника держпідприємства державі завдано збитків на понад 8,4 млрд грн

Через службову недбалість посадовця російські окупанти знищили найбільший у світі літак АН-225. Сума завданих державі збитків становить понад 8,4 млрд грн, передає Хронікерс з посиланням на пресслужбу Нацполіції.

Колишній генеральний директор державного підприємства не забезпечив збереження літака “Мрія”. Поліцейські встановили, що літак АН-225 “Мрія” напередодні військового вторгнення росії в Україну був технічно справний, на аеродромі зберігалася достатня кількість авіапального для виконання рейсу, екіпаж був готовий до вильоту.

Відтак були всі можливості для евакуації повітряного судна в аеропорт у м. Лейпциг (Німеччина). Утім колишній генеральний директор ДП “Антонов” не віддав відповідного наказу та проігнорував доповіді та пропозиції підлеглих. У результаті такої службової недбалості ексочільника держпідприємства державі завдано збитків – понад 8,4 млрд грн.

У квітні цього року слідчі повідомили фігуранту про підозру у вчиненні злочину, передбаченого ч. 2 ст. 367 (Службова недбалість) Кримінального кодексу України. Наразі матеріали кримінального провадження скеровано до суду. Експосадовцю загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 12 років.